Activiteiten jong en oud

Al Amal biedt activiteiten aan voor vrouwen en kinderen die om allerlei redenen een grote afstand ervaren tot de maatschappij.

De activiteiten bevinden zich op het snijvlak van ‘ontmoeting en leren’. We creëren een veilige en prettige setting waarin de deelnemers samenkomen en met elkaar in gesprek gaan.

Jeugdactiviteiten

Sinds 2020 biedt Al Amal dagbestedingsactiviteiten aan voor kinderen tot 12 jaar. Onze laagdrempelige activiteiten zijn gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het ontwikkelen van eigen vaardigheden. We werken nauw samen met hun ouders en school om te ontdekken welke talenten zij bezitten. Op basis daarvan ontwikkelen we activiteiten die zich richten op het versterken van sociale vaardigheden en creativiteit. Ons doel is om deze kinderen e ondersteunen bij hun empowerment en persoonlijke groei.

image00008
image00027

Vrouwenactiviteiten

Alle activiteiten zijn gericht op het versterken van de eigen kracht van de deelnemers. Zij dragen zelf ideeën aan voor welke activiteiten zij willen doen, zoals wandelen, naaien en sporten. We organiseren ook voorlichtingsbijeenkomsten over onderwerpen die de vrouwen zelf aandragen en die actueel zijn. De belangrijkste doelen zijn om vrouwen om vrouwen in hun eigenkracht te zetten, hun netwerk te vergroten waardoor hun eenzaamheid afneemt en hun zelfredzaamheid toeneemt.

Onze activiteiten worden zowel in Overvecht als in Kanaleneiland aangeboden.

Contactpersonen

Amal Morabit
E. a.morabit@al-amal.nl
T. 06 42 97 49 33

image00084-1

Vacature

Op dit moment hebben we geen specifieke functies beschikbaar voor dit project, maar we staan altijd open voor talent. Als jij de kwaliteiten hebt om ons te versterken, nodigen we je uit om je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligers  coördinator Moira Schochercarlier te sturen via m.schochercarlier@al-amal.nl. Hoewel er op dit moment geen ruimte is, houden we jouw gegevens graag in ons bestand voor toekomstige mogelijkheden. We waarderen jouw interesse in Stichting Al Amal en zullen contact met je opnemen wanneer er passende posities beschikbaar komen.