Meet Moira

Mijn hele leven lang werk ik al voor non-profitorganisaties zoals vluchtelingenwerk en Taal Doet Meer. Ik ben zelf een Spaanse en hou van werken met mensen. Omdat ik zelf vrijwilliger ben geweest weet ik hoe belangrijk aandacht is voor iedereen die zich vrijwillig inzet. Ik kijk graag naar wat inspireert en begeleid mensen graag naar een positie waar zij zich optimaal kunnen inzetten en gewaardeerd voelen. Het is mijn missie dat er aandacht is voor groei en ontwikkeling van vrijwilligers. Dit zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met de organisatie en je onderdeel voelt van Al Amal.

Ik luister graag naar wat mensen nodig hebben en ben vanaf 15 september aan de slag bij Al Amal als vrijwilligerscoördinator. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de werving van de vrijwilligers, de selectie en het monitoren van de vrijwillige inzet. Vrijwilligers kunnen bij mij terecht voor het ontdekken van hun talenten, geschikt vrijwilligerswerk vinden en het doorleiden naar cursussen en trainingen om hun werk en behoeften te stimuleren. Ik ben een sparringspartner om te kijken waar je in wilt groeien of dat je op de juiste plek zit.

Het werk van vrijwilligers is enorm belangrijk. Toen ik uit Spanje kwam was het een verademing om vrijwilligerswerk te doen in Nederland omdat ik leerde deel uit te maken van de samenleving. De waardering die je krijgt als je in contact staat met een ander voelt zo fijn. Je kunt echt iets betekenen.

Al Amal is een organisatie die opgebouwd is door vrijwilligers. Op dit moment zijn er vijfenveertig vrijwilligers die nog steeds actief zijn. Ik ben op dit moment alle vrijwilligers langs aan het gaan om iedereen persoonlijk te spreken. Mensen vertellen mij wat ze leuk vinden aan het vrijwilligerswerk, wat het hen brengt, waar hun talenten liggen en waar zij in willen groeien. Ik heb vrijwilligers van Open Huis, Hulp aan Huis en de Voedselbank gesproken. De waarde en dankbaarheid die zij hechten aan de inzet voor een ander is zo mooi om te zien! De vrijwilligers krijgen veel terug voor hun vrijwillige inzet. Je bent direct met een persoon bezig en ziet wat de impact is. Dat geeft kracht.

Je kunt contact met mij opnemen via:

Moira Schocher Carlier
E: m.schochercarlier@al-amal.nl
T: 06 48005510
Werkdagen: maandag en donderdagochtend

Recent Posts