Vroeger dacht ik dat ik de enige was met gezondheidsklachten en problemen
Vroeger dacht ik dat ik de enige was met gezondheidsklachten en problemen

Vroeger dacht ik dat ik de enige was met gezondheidsklachten en problemen.

Al- Amal heeft vrouwengroepen waar we verschillende thema’s behandelen en op deze thema’s experts uitnodigen. De vrouwen in deze groepen willen zich graag (door)ontwikkelen en zich scholen. Ze bepalen zelf de thema’s die ze willen behandelen en wie zij uitnodigen voor een voorlichting. We merken dat het de vrouwen sterker maakt. Ze weten actie te ondernemen en voelen meer regie over eigen leven. Ze leren om zichzelf te verreiken en maken tijd voor zichzelf.

Bij elke voorlichting zitten tussen de 15 en 20 bewoners. Al-Amal is in verschillende wijken actief en zorgt dat de toegang tot de voorlichting laagdrempelig is door de voorlichting op vindplekken in de wijk aan te bieden. Een voorbeeld van experts die voorlichtingen komen geven is de samenwerking met het UMC. Vanuit dit ziekenhuis komen co-assistenten voorlichting geven over gezond leven en je lichaam leren kennen. Deze samenwerking loopt al sinds 2017.

Tijdens de voorlichting over ‘algemene gezondheid’ gingen de co-assistenten in op het signaleren van pijn, de uitleg van waar de organen zich in je lichaam bevinden en hoe je ook zelf, d.m.v. het aanpassen van je leefstijl, impact kunt uitoefenen op je gezondheid en ziekte(s). We merken dat de vrouwen door deze voorlichtingen meer in hun kracht staan en zich sterker voelen.

“Vroeger ging ik naar de dokter en zei ik: ik heb overal pijn! Maar nu weet ik wat ik moet zeggen en weet waar al mijn organen zitten. Ik kan nu zelf aangeven waar ik last van heb. Ik kan ook iemand helpen om te ontdekken waar pijn vandaan komt”

Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in wat zij zelf kunnen doen om hun leefstijl te verbeteren en om van vervelende kwaaltjes af te komen. Zij zien verbetering in hun gezondheid en merken dat sommige kwaaltjes zelfs verdwijnen!

We zien bij de groepen die Al-Amal begeleid dat het veiligheidsgevoel en vertrouwen wat er in de groepen heerst zorgt voor een solide basis waardoor alle vrouwen kunnen en vooral dúrven leren. De deelnemers vertellen ons dat de groepen voelen als familie en dat het voelt alsof er een ‘tweede thuis’ is te vinden in hun eigen wijk.

“Ik merk dat het fijn is om in een groep alle te kunnen delen. Omgaan met stress heb ik ook hier geleerd. Ik voel me echt sterk. Als ik niet hier gekomen was, dan had ik nog steeds stress. Ik kan mijzelf hier uiten. Ik ben blij om hier te komen.”

Wilt u meer weten over de voorlichtingen die Al-Amal biedt of de vrouwengroepen? Neem dan contact met ons op.

Recent Posts