Vrouwendialoog rondom geldzorgen

Steeds meer Utrechters hebben zorgen over geld, moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zelf mee te doen en hun kinderen mee te laten doen. Praten over je gevoelens en luisteren naar verhalen van anderen die hetzelfde meemaken helpt je om te laten voelen dat je niet alleen bent. Door vrouwen bij elkaar te brengen, open in dialoog te gaan en te ontdekken welke ervaringen, hindernissen en successen andere vrouwen ervaren proberen we het gevoel van schaamte en taboe rondom armoedesituaties te verminderen.

Al Amal gelooft dat wanneer we naast bewoners gaan staan en we open in gesprek gaan we mogelijkheden kunnen verkennen waardoor bewoners krachtiger worden. Wij doen dit vanuit de visie dat bewoners, met een zetje in de rug, weer vol mee kunnen draaien in de maatschappij.

Vrouwendialogen in november 2019
Op 11 en 25 november worden er vrouwendialogen georganiseerd in samenwerking met Utrecht in Dialoog in Overvecht. We gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een ontbijtje. Wat hebben je ouders je over geld geleerd? Wat zijn jouw geldzorgen, hoe ga je er mee om en wat doe je om  je zorgen te verminderen? Kun je ook zaken regelen zonder geld? Kun je bijvoorbeeld je talenten ruilen? Hoe doe je dat dan en wat is daarvoor nodig?

Dit ontbijtgesprek wordt verzorgd door Al Amal en de Armoedecoalitie speciaal met en voor vrouwen uit Overvecht met verschillende culturele achtergronden. Alle vrouwen uit Overvecht met en zonder geldzorgen zijn van harte welkom! Jong en oud en alles daartussen in.

Wat is een gelddialoog?
In een gelddialoog gaan we met zes tot acht personen aan tafel en met elkaar in gesprek. We eten samen, vertellen wie we zijn, wat we hebben meegemaakt, luisteren naar elkaar, delen onze ervaringen, dromen en wat we doen.  Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. De gesprekken worden begeleid door ervaren dialoogbegeleiders. Door onze ervaringen te delen, te luisteren naar de verhalen van anderen en onze schaamte te overwinnen komen we verder!

Data: 11 en 25 november 2019
Tijd: 09:00 - 11:30
Adres: Buurtcentrum de Boog, Gambadreef 60, 3564 ES Nederland
Aanmelden klik hier
Recent Posts