Wat brengt het vrijwilligerswerk bij Al Amal jou?

Op pad met de Vrijwilligerscoördinator van Al Amal: Moira Schocher-Carlier

De afgelopen weken ben ik bij veel vrijwilligers van Al Amal langs geweest voor een gesprekje over hun inzet bij Al Amal. We hebben gesproken over hoe het gaat, wat het vrijwilligerswerk hen geeft en of ze iets missen. Het is fantastisch om te zien hoe onze vrijwilligers zich allemaal met hart en ziel inzetten voor het project waar ze mee bezig zijn. De meesten doen dat al jarenlang. Wanneer ik hen vroeg naar waarom zij zich structureel inzetten komen de volgende citaten naar boven:

  • Het geeft kracht
  • Ik leer veel van mijn vrijwilligerswerk
  • Het geeft mij zelfvertrouwen
  • Het geeft mij een fijn gevoel
  • Ik ben blij iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap
  • Het is dankbaar werk
  • Ik vind het leuk mijn ‘know how’ te kunnen inzetten
  • Iets doen wat voldoening geeft
  • Het geeft mij een goed gevoel
  • Als ik mensen blij maak word ik zelf ook blij

Dit geeft aan dat de vrijwilligers bij Al Amal iets doen waar zij voldoening uit krijgen, er is binding met wat ze doen en met de organisatie. Ik vind het prachtig om dit te ervaren en te horen. Ik vind het belangrijk dat we als organisatie kunnen zorgen dat de vrijwilligers met plezier en aandacht hun werk doen en blijven willen doen. Daarom is het fijn om niet alleen tijdens hun inwerkperiode maar ook daarna (evaluatie)momenten in te plannen om in gesprek te gaan of iemand op zijn plek is en dan de volgende vragen stellen:
Is het werk en de organisatie nog interessant genoeg voor je?
Waar wil je naartoe met je vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling en wat kunnen wij als organisatie bieden en hoe kunnen we daarop inspelen?
Mis je iets?

Dit geeft inzicht in de behoeftes, wensen en verwachtingen van onze vrijwilligers. Dan kunnen we als organisatie zorgen dat ze met net zo veel enthousiasme en aandacht aan de slag gaan als nu. Mijn voornemen voor komende tijd: aandachtig de vrijwilligers blijven volgen!

Kan ik je ergens bij helpen? Neem dan contact met mij op via: m.schochercarlier@al-amal.nl / 06 48005510

Recent Posts