Voor het bieden van ondersteuning bij complexe gezinsproblematiek zoekt Al Amal een Gezinsbegeleider (24 uur)

Stichting Al Amal ondersteunt bewoners met een migratieachtergrond die niet op eigen kracht hun weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving.  Al Amal doet dit via verschillende projecten die mede worden uitgevoerd met vrijwilligers binnen de informele zorg.  De 29 medewerkers en ca. 70 vrijwilligers zijn actief binnen de verschillende projecten.

Wat ga je doen?
Je bouwt een vertrouwensband op met het toegewezen gezin. Je bevordert stapje voor stapje het bewustzijn bij de gezinsleden dat hulp noodzakelijk is en dat het bereiken van verandering mogelijk is.

Je functioneert als aanspreekpunt voor gezinsleden die complexe problemen hebben. Je analyseert en signaleert problemen binnen het gezin en ondersteunt betrokken gezinsleden bij o.a. het verwoorden en doen laten inzien van het probleem.

Je verzamelt informatie over de cliënt en de leefomgeving. Geeft informatie en voorlichting aan gezinsleden m.b.t. oplossingsmogelijkheden en het te volgen traject, proces en procedures. Maakt consequenties inzichtelijk van de verschillende oplossingsmogelijkheden en ondersteunt de gezinsleden bij het maken van een keuze. Je verwijst in overleg met partners betrokkenen naar hulpverleningsinstanties.

Kortom, een veelzijdige en zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling.

Wie ben jij?
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega. We vinden het erg belangrijk dat je ervaring hebt met gezinsproblematiek binnen de doelgroep en kennis van het Arabisch en/of Berbers. Je staat sterk in je schoenen, kan goed zelfstandig werken maar bent zeker ook een teamplayer. Je bent accuraat, creatief en denkt in mogelijkheden. Je hebt een HBO diploma of – werk en denkniveau.

De werkdagen worden in overleg met jou afgestemd. Je bent flexibel als het gaat om je werkrooster.

Wat kunnen we je bieden?
Een interessante, flexibele  en uitdagende functie waar ruimte is voor jouw persoonlijke talenten en ideeën. De CAO Sociaal werk, schaal 7 is van toepassing. We bieden je een bepaalde tijd contract voor 24 uur per week.

Heb je nog vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Anissa Akhrij, Bestuursvoorzitter, a.akhry@al-amal.nl  of per telefoon: 06-48279015. Je korte sollicitatiebrief met CV mag je ook naar haar mailen, uiterlijk op 28 februari.

Stichting Al Amal Utrecht
Stichting Al Amal Utrecht