Een Theedoos vol Verhalen

TU-student ontwerpt voor Utrechters

Luc van Calmthout, student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, is de afgelopen maanden bezig geweest met zijn afstudeeropdracht voor het masterprogramma Design for Interaction. In deze afstudeerrichting gaat het om de praktische waarde van een ontwerp, gezien vanuit de gebruiker.

Voor zijn project onderzocht Luc hoe je goede hulp zou kunnen bieden aan Utrechters die in armoede leven. Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij hoe waardevol het is wanneer armoede bespreekbaar wordt. ‘Als mensen in gesprek gaan over hun problemen, blijven ze er niet mee zitten’, was zijn conclusie. Om dit gesprek mogelijk te maken, ontwierp hij de Theedoos Vol Verhalen. Op de theezakjes in deze bijzondere theedoos staan vragen afgedrukt, die het makkelijker maken om zo’n gesprek te starten. De vragen gaan over geldzorgen, vriendschap, hulp vragen en jezelf ontwikkelen. Luc: ‘Door deze onderwerpen te bespreken, laten we aan elkaar zien dat iedereen soms problemen heeft en dat hulp vragen mag!’ In de theezakjes zit ook gewoon thee, zodat mensen tijdens hun gesprek een lekker kopje thee kunnen drinken samen.

De komende maand zal Luc zijn ontwerp afmaken en testen. Wij wensen hem veel succes met dit waardevolle onderzoek!

De opdracht voor dit project is een initiatief van Al Amal, de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Utrecht en Buurtteams Utrecht.

img_6881
Recent Posts