Voor de coördinatie van een project zoekt Stichting Al Amal per 1 januari 2023 een

Projectcoördinator voor 16 uur per week

Stichting Al Amal ondersteunt bewoners met een migratieachtergrond die niet op eigen kracht hun weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving. Al Amal doet dit via verschillende projecten die mede worden uitgevoerd met vrijwilligers binnen de informele zorg. De 25 medewerkers en ca. 70 vrijwilligers zijn actief binnen de verschillende projecten.

Wat houdt het project in?
Al Amal biedt activiteiten aan voor vrouwen met een licht verstandelijke beperking of een vermoeden daarvan. De activiteiten bevinden zich op het snijvlak van ‘ontmoeting en leren’. We creëren een veilige en prettige setting waar de vrouwen samenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Vervolgens kunnen ze in kleine groepjes deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, naaien en sporten. Ook bieden we voorlichtingsbijeenkomsten aan over thema’s die de vrouwen zelf aandragen.
Ook organiseert Al Amal dagbestedingsactiviteiten voor jongeren met een langzaam verwerkend brein. Het gaat om laagdrempelige activiteiten gericht op het bevorderen van het zelfvertrouwen en het eigen kunnen. In overleg met de jongeren, ouders en school wordt gekeken naar de talenten die de kinderen hebben. Op basis daarvan worden activiteiten ontwikkeld die gericht zijn op het bevorderen van sociale vaardigheden en creativiteit.

Wat ga je doen?
Je werk bestaat uit een breed palet aan werkzaamheden. Hieronder de vijf belangrijkste onderdelen van je werk:

  • Je begeleidt en coacht de vrijwilligers en medewerkers die binnen het project actief zijn.
  • Je bent verantwoordelijk voor alle intakegesprekken met nieuwe hulpvragers, je zorgt voor de juiste match met de vrijwilliger/medewerker, bewaakt de voortgang en het tijdig afsluiten van de trajecten.
  • Je werkt nauw samen met andere organisaties. Je neemt deel aan overleggen, houdt presentaties, wisselt kennis en ervaringen uit met partners en zorgt voor de bekendheid van het project binnen de stad Utrecht.
  • Je werft en begeleidt de stagiaires, die stage lopen in dit project.
  • Je houdt overzicht over het project en zorgt voor heldere rapportages.

Wie ben jij?
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega. We vinden het erg belangrijk dat je passie hebt voor de doelgroep en sterk in je schoenen staat. Je kan goed zelfstandig werken maar bent zeker ook een teamplayer. Je hebt een HBO diploma of werk- en denkniveau, kennis van het Arabisch en/of Berbers en ervaring met het werken met onze doelgroep.

De werkdagen worden in overleg met jou afgestemd. Je bent flexibel als het gaat om je werkrooster.

Wat kunnen we je bieden?
Een interessante, flexibele en uitdagende functie waar ruimte is voor jouw persoonlijke talenten en ideeën. Schaal 8 van de cao Sociaal werk is van toepassing. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract voor 16 uur per week.

Heb je nog vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Anissa Akhrij, bestuursvoorzitter, a.akhry@al-amal.nl of per telefoon: 06-48279015. Je korte sollicitatiebrief met CV graag ook tot uiterlijk 20 november 2022 naar haar mailen.

close-up-colleagues-high-five1
dsc8048
Stichting Al Amal Utrecht