Mine (37) is moeder van een dochter en een zoon. Toen haar jongste naar de basisschool ging, pakte ze haar werk bij een bank weer op. Een aantal maanden later kreeg ze een ernstig auto-ongeluk en moest revalideren, therapieën volgen en opnieuw rijles nemen. In die moeilijke tijd is ze dichter bij zichzelf gekomen en besloot ze dat ze iets wilde gaan doen wat echt bij haar past. ‘Ik stond stil bij de waarde van mijn eigen leven en vroeg mij af hoe ik voor anderen van waarde kon zijn.’DIT VERHAAL IS EEN BIJDRAGE VAN ONZE SAMENWERKINGSPARTNER
‘ST AL AMAL’

Interview door: Moira Schocher Carlier
Geschreven door: Fleur van IJperen
Foto’s: MediaMakers VC Utrecht | Lucy Nieuwdorp

Ik ging op zoek naar mijzelf. Wie ben ik? Waar haal ik voldoening uit? Ik ben er graag voor mensen, voor mijn familie, mijn buren, eigenlijk voor iedereen die hulp nodig heeft. Daar word ik gelukkig van. Toen ik mij aan het oriënteren was op wat ik hiermee zou kunnen doen, kwam ik mijn achternicht tegen. Zij was heel enthousiast over haar werk bij stichting Al Amal. Zij vertelde over de verschillende projecten en toen ik ben gaan meekijken en meelopen. Ik vond het prachtig!

Kort daarna kon ik zelf als vrijwilliger aan de slag bij het project Open Huis. Er is een grote vraag naar Turkssprekende ondersteuners bij de Open Huizen in Utrecht. Ik ben blij dat ik kan helpen, onder andere met vertalen. Nu in coronatijd bied ik telefonisch hulp, maar zodra het kan, ga ik veel liever weer gewoon naar de Open Huizen in de wijk toe.

Vrijwilligerscoördinator Moira geeft mij echt het gevoel dat de mensen van Al Amal dankbaar zijn voor het werk dat ik doe. Ze denken goed met je mee, komen hun afspraken na en als ik daar behoefte aan heb, kan ik altijd even overleggen. Er wordt echt aandacht geschonken aan mij als persoon en ik voel dat ik zeer welkom ben.

Ik heb bedrijfseconomie en boekhouding gestudeerd en heb altijd bij banken gewerkt, maar eigenlijk houd ik helemaal niet van cijfers. Nu ik dit vrijwilligerswerk doe, weet ik dat ik gelukkig ben als ik anderen gelukkig maak.

Het vrijwilligerswerk bij Al Amal doet mij veel. Er zijn heel wat mensen die behoefte hebben aan hulp. Ik had daar geen idee van! Ik vind het vreselijk dat er in Utrecht veel mensen zijn die niet weten dat er hulp beschikbaar is, of waar zij die kunnen vinden. Ik hoop dat alle hulpbehoevenden in Utrecht, wanneer dit weer mogelijk is, naar de Open Huizen komen.

Veel mensen hebben het druk, net als ik, maar met een paar uur per week kun al je een gigantische, positieve impact maken op het leven van een ander. Bij Al Amal kun je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, dat is super fijn! Ik treed graag op als ambassadeur van het vrijwilligerswerk bij Al Amal en vraag altijd in mijn netwerk of mensen iets willen betekenen. Doe jij ook mee? Bekijk de vacatures!

Recent Posts