Voor het project de eerste 1000 dagen zoekt Stichting Al Amal een projectcoördinator voor 24 uur per week 

Stichting Al Amal ondersteunt bewoners met een migratieachtergrond die niet op eigen kracht hun weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving. Al Amal doet dit via verschillende projecten die mede worden uitgevoerd met vrijwilligers binnen de informele zorg. De 30 medewerkers en ca. 70 vrijwilligers zijn actief binnen de verschillende projecten. 

Wat houdt het project de eerste 1000 dagen in? 
Binnen dit project begeleidt een groep vrijwilligers (met ondersteuning van een aantal medewerkers) zwangere vrouwen gedurende 1000 dagen lang. Het gaat om groepen vrouwen die om verschillende redenen geen netwerk hebben en niet in staat zijn op eigen kracht de periode van de zwangerschap en de periode erna op een stabiele manier door te brengen. Wij bieden deze vrouwen (en hun gezinnen) een helpende hand door het geven van informatie, praktische ondersteuning en voorlichtingstrainingen. Jaarlijks helpen wij zo’n 40 gezinnen in de stad Utrecht. Zie voor meer informatie over dit project onze website www.al-amal.nl. 

Wat ga je doen? 
Je werk bestaat uit een breed palet aan werkzaamheden. Hieronder de vier belangrijkste onderdelen van je werk: 

  • Je begeleidt en coacht de vrijwilligers en medewerkers die binnen het project 1000 dagen actief zijn. 
  • Je bent verantwoordelijk voor alle intakegesprekken met nieuwe hulpvragers, je zorgt voor de juiste match met de vrijwilliger/ medewerker, bewaakt de voortgang en het tijdig afsluiten van de trajecten. 
  • Je werkt nauw samen met organisaties uit de geboortezorg. Je neemt deel aan overleggen, houdt presentaties, wisselt kennis en ervaringen uit met partners en zorgt voor de bekendheid van het project de eerste 1000 dagen binnen de stad Utrecht. 
  • Je houdt overzicht over het project en zorgt voor heldere rapportages. 

Wie ben jij? 
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega. We vinden het erg belangrijk dat je passie hebt voor de doelgroep en sterk in je schoenen staat. Je kan goed zelfstandig werken maar bent zeker ook een teamplayer. Je hebt een HBO diploma of werk en denkniveau, kennis van het Arabisch en/of Berbers en ervaring met het werken met onze doelgroep. 

De werkdagen worden in overleg met jou afgestemd. Je bent flexibel als het gaat om je werkrooster. 

Wat kunnen we je bieden? 
Een interessante, flexibele en uitdagende functie waar ruimte is voor jouw persoonlijke talenten en ideeën. De cao Sociaal werk is van toepassing. We bieden je een jaarcontract voor 24 uur per week. 

Heb je nog vragen? 
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Anissa Akhrij, Bestuursvoorzitter, a.akhry@al-amal.nl of per telefoon: 06-48279015. Je korte sollicitatiebrief met CV graag ook tot uiterlijk 1 november naar haar mailen. 

Stichting Al Amal Utrecht
Stichting Al Amal Utrecht