Voor het bieden van ondersteuning in het We All project zoekt Stichting Al Amal een  (gezins-)begeleider voor 36 uur 

Stichting Al Amal ondersteunt bewoners met een migratieachtergrond die niet op eigen kracht hun weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving. Al Amal doet dit via verschillende projecten die mede worden uitgevoerd met vrijwilligers binnen de informele zorg. De 26 medewerkers en ca. 70 vrijwilligers zijn actief binnen de verschillende projecten. 

Wat is het Project We ALL?
In opdracht van de gemeente Utrecht hebben Stichting Al Amal en het Leger des Heils de handen ineengeslagen voor de begeleiding van een groep jongvolwassenen (18-27 jaar) met migratieachtergrond. Het doel is de aansluiting met de maatschappij te (her)vinden. We All biedt intensieve coaching aan de jongeren zodat ze (weer) een perspectief krijgen in het leven. We All biedt ook intensieve begeleiding aan het netwerk (systeem) van de jongere met het doel hen te leren omgaan met hun zoon/dochter. 

Wat ga je doen?
In het begin van het traject bouw je een vertrouwensband op met de deelnemer. Vaak maak je een schuldenoverzicht en pak je schulden aan. Als het vertrouwen er is dan kijk je gezamenlijk welk verlangen de deelnemer heeft. Je helpt de jongere vervolgens allerlei vaardigheden (aan) te leren zodat hij of zij een plek in de maatschappij terug kan innemen. Vaak wordt er geholpen om werk te vinden of (weer) te beginnen met een opleiding. 

Kortom, een veelzijdige en zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.al-amal.nl. 

Wie ben jij? 
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega. We vinden het erg belangrijk dat je ervaring hebt met gezinsproblematiek binnen de doelgroep en kennis van het Arabisch en/of Berbers. Je staat sterk in je schoenen, je bent accuraat, creatief en denkt in mogelijkheden. Je hebt een HBO diploma Sociaal werk/SPH en het is heel fijn als je SKJ geregistreerd bent. Gezien de specifieke problematiek is er een voorkeur voor een man. 

De werkdagen worden in overleg met jou afgestemd. Je bent flexibel als het gaat om je werkrooster. 

Wat kunnen we je bieden? 
Een interessante, flexibele en uitdagende functie waar ruimte is voor jouw persoonlijke talenten en ideeën. De CAO Sociaal werk, schaal 7 is van toepassing. We bieden je in eerste instantie een bepaalde tijd contract van een jaar voor 36 uur per week. 

Heb je nog vragen? 
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Anissa Akhrij, Bestuursvoorzitter, a.akhry@al-amal.nl of per telefoon: 06-48279015. Je korte sollicitatiebrief met CV mag je ook naar haar mailen, uiterlijk op 24 april 2022.