De eerste 1000 dagen van een kind

Het project “De Eerste 1000 Dagen van een kind” heeft als doel aanstaande moeders en vaders te ondersteunen bij het creëren van een gezonde en stabiele omgeving voor hun toekomstige kind.

Speciaal ontworpen voor vaders en zwangere vrouwen die minder dan 8 maanden zwanger zijn. Het project biedt uitgebreide begeleiding en ondersteuning aan hen die te maken hebben met diverse zorgen zoals een beperkt sociaal netwerk, alleenstaand ouderschap, een beperkte beheersing van de Nederlandse taal en meervoudige problematiek. Hiermee proberen we zo preventief mogelijk te werken.

Ons specialistisch team van vrijwilligers en medewerkers (ma’maatjes) staan klaar om persoonlijke begeleiding te bieden gedurende deze cruciale periode. Met praktische ondersteuning, educatieve sessies en emotionele begeleiding helpen wij ouders bij het maken van gezonde keuzes en het creëren van een veilige omgeving voor hun kind. Onze benadering is erop gericht om ouders te versterken in hun vaardigheden en zelfvertrouwen, zodat zij beter kunnen omgaan met de uitdagingen die zij tegenkomen.

image00032

Werkwijze

Tijdens het project “De Eerste Duizend Dagen van een kind” koppelen we een Ma’maatje aan het gezin, die de rol heeft om verschillende belangrijke thema’s te bespreken met de (aanstaande) ouders. Onze Ma’maatjes bieden ondersteuning en begeleiding op maat, afgestemd op de individuele behoeften van het gezin.

Gedurende de begeleiding worden verschillende essentiële thema’s besproken om een gezonde en gebalanceerde start voor het kind te waarborgen. Onze Ma’maatjes gaan in op onderwerpen zoals gezondheid, hechting, voeding, hygiëne, ontspanning, ouderschap & verantwoordelijkheid, materiële zaken, socialisatie van het kind, opbouwen van een sociaal netwerk, intimiteit, communicatie en omgangsvormen binnen het gezin.

Door middel van open gesprekken, educatieve sessies en praktische tips streven we ernaar om de ouders te ondersteunen bij het vergroten van hun kennis en vaardigheden op deze belangrijke gebieden. We moedigen ouders aan om bewuste keuzes te maken en bieden hen handvatten om een liefdevolle en stimulerende omgeving te creëren voor hun kind.

Aanmelden

  Datum aanmelding:

  Naam instelling:

  Naam hulpverlener:

  Telefoonnummer hulpverlener (verplicht):

  Email hulpverlener:

  Contactgegevens hulpvrager/gezin:

  Vragen en opmerkingen?:

  Toestemming:
  Ja
  Nee

  Dit document wordt alleen verzonden als u dit checkboxje aanklikt.

  Contactpersonen

  Bouchra Margoum

  E. b.margoum@al-amal.nl
  T. 06 34353173

  image00084-1

  Vacature

  Ben je zelf moeder of oma? Heb je zin en tijd om je pedagogische ervaring te delen? Word vrijwilliger voor het project de Eerste 1000 dagen van een kind! Als vrijwilliger (mamaatje) ga je aanstaande moeders en vaders ondersteunen bij een evenwichtige zwangerschap en opvoeding, zodat het toekomstige kind gezond en in een stabiele omgeving kan opgroeien.

  Lees de vrijwilligersvacature of neem contact op met onze vrijwilligers coördinator Moira Schochercarlier via m.schochercarlier@al-amal.nl