We All (Pre-forensisch jongvolwassenen begeleiding)

We All is een initiatief dat zich richt op het begeleiden van jongvolwassenen waarvan de meeste een (vermoedelijke) licht verstandelijke beperking en een migratieachtergrond hebben.

Samen met Het Leger des Heils helpen wij jongeren die zich vaak bevinden in complexe situaties, waarin ze geen zinvolle invulling van hun tijd hebben, kampen met schulden, en soms betrokken zijn bij ondermijnende activiteiten. Dit project is ontworpen om deze jongeren te ondersteunen en een positieve verandering in hun leven te bewerkstelligen.

Onze deelnemers komen uit diverse wijken in Utrecht en worden doorverwezen via ons informele netwerk of door officiële instanties zoals het Veiligheidshuis en de politie.

image00062

Werkwijze

Bij het project “We All” is onze werkwijze gebaseerd op een diepgaand begrip van de unieke behoeften en uitdagingen van onze deelnemers. We zijn er trots op dat we een effectieve interventie kunnen bieden die gebaseerd is op een aantal belangrijke kenmerken:

1. Credible messengers

We begrijpen dat vertrouwen de sleutel is tot elke succesvolle samenwerking. Daarom zorgen we ervoor dat onze professionals een match vormen met de deelnemers op verschillende niveaus, zoals geloof, migratieachtergrond, geslacht, en taal. Deze gelijkenissen stellen onze professionals in staat om niet alleen effectievere hulpverleners te zijn, maar ook positieve rolmodellen voor de deelnemers.

2. Vertrouwen als basis

Vertrouwen is het fundament van onze hulpverlening. We tonen ons toegewijd aan de deelnemer door praktische problemen samen op te lossen en proactief te zijn in onze benadering. Pas wanneer de deelnemer vertrouwen heeft in ons, kunnen we hen begeleiden in het proces van positieve verandering. Het behouden van dit vertrouwen is van het grootste belang voor ons.

3. Samenwerking met de deelnemer

We behandelen onze deelnemers met respect en staan naast hen in hun reis naar groei en verbetering. We leren aan zonder belerend te zijn en proberen gezag te verkrijgen vanuit vertrouwen en wederzijds begrip, niet vanuit een autoriteitspositie. We communiceren direct en eerlijk om een brug te slaan tussen de deelnemer en onze partners in de keten.

4. Systeemgerichte aanpak

We begrijpen dat de omgeving waarin de deelnemer functioneert van groot belang is voor hun ontwikkeling. Daarom betrekken we, waar nodig en wenselijk, gezinsleden die een positieve invloed kunnen uitoefenen op de deelnemer. Of het nu gaat om een vader, zus, moeder, of tante, we hebben altijd oog voor de systemen waarbinnen de deelnemer opereert en de invloeden die hieruit voortkomen.

Onze aanpak bij “We All In” is gebaseerd op diepgaand respect, vertrouwen en samenwerking. We geloven dat deze kernprincipes de sleutel zijn tot het faciliteren van positieve verandering en het creëren van blijvende impact in het leven van onze deelnemers.

Wilt u een deelnemer aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze projectcoördinator voor We All, Eric Krak, via e- mail (eric.krak@legerdesheils.nl) of telefonisch (0611491066)

Aanmelden

  We All

  GEGEVENS VERWIJZER

  Organisatie & functie

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Betrokkenheid bij deelnemer

  GEGEVENS DEELNEMER

  Voor- en achternaam

  Adres

  Woonplaats

  Geboortedatum

  Land van herkomst (groot)ouders:

  Telefoonnummer

  Datum van aanmelding

  Is er sprake van (vermoedens) van een licht verstandelijke beperking?
  Ja, op basis van een diagnose
  Ja, op basis van een vermoedens
  Nee

  Is er enige betrokkenheid van het systeem?
  Ja
  Ja, een deel van het Systeem
  Nee

  Welke talen spreekt het systeem?

  Welke dagbesteding/opleiding heeft deelnemer in het verleden gehad?

  Wat is de aanmeldreden voor We All?

  Hoe staat deelnemer en/of gezin tegenover deelname aan We All?

  Op welke domeinen zijn er problemen?
  Schulden
  Psyche/psychiatrie
  Verslaving
  Gedragsstoornis
  Gezin/systeem
  Agressie
  Criminaliteit

  Toelichting:

  Zijn er nog bijzonderheden:

  Heeft u uitdrukkelijk toestemming van cliënt gekregen om deze gegevens te delen?
  Ja
  Nee

  Dit document wordt alleen verzonden als u dit checkboxje aanklikt.

  Contactpersoon

  Eric Krak
  E.eric.krak@legerdesheils.nl
  T. 06 11491066

  image00084-1

  Vacature

  Op dit moment hebben we geen specifieke functies beschikbaar voor dit project, maar we staan altijd open voor talent. Als jij de kwaliteiten hebt om ons te versterken, nodigen we je uit om je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligers  coördinator Moira Schochercarlier te sturen via m.schochercarlier@al-amal.nl. Hoewel er op dit moment geen ruimte is, houden we jouw gegevens graag in ons bestand voor toekomstige mogelijkheden. We waarderen jouw interesse in Stichting Al Amal en zullen contact met je opnemen wanneer er passende posities beschikbaar komen.