Meidencentrum voor kinderen tussen de 6-12 jaar

In 2013 werd een risicoanalyse uitgevoerd door Stichting Al Amal en Stichting JOU, die de noodzaak van het stimuleren van open gesprekken over emoties op jonge leeftijd voor meiden benadrukte.

Dit brengt ons bij een cruciale realisatie: meiden verdienen de kans om te bloeien, om zichzelf te omarmen en om te ontdekken wie ze werkelijk zijn, zonder ooit te hoeven twijfelen of zich te schamen voor hun gevoelens.

En daarom ontstond het meidencentrum, een oase van veiligheid en inspiratie waar meiden samenkomen om te groeien en te bloeien. Een meidengroep die fungeert als een bron van kracht en verbondenheid. Hier in deze bijzondere omgeving, gevuld met begrip en acceptatie, krijgen meiden de vrijheid om zichzelf te uiten, om te worden gehoord en om te ontdekken wat hen uniek maakt.

Het meidencentrum is een plek waar vriendschappen worden gesmeed, waar ervaringen worden gedeeld en waar meiden elkaar inspireren om boven zichzelf uit te stijgen. Hier leren ze niet alleen hoe ze met hun emoties kunnen omgaan, maar ook hoe ze veerkracht kunnen ontwikkelen en hun zelfvertrouwen kunnen versterken.

image00021

Werkwijze

Bij onze meidengroep creëren we een eigen plek waar meiden zich veilig, geborgen en thuis voelen. We begrijpen dat meiden met een lage sociaaleconomische status opgroeien in een relatief gesloten wereld. Daarom is het doel van ons meidencentrum om de horizon van de meiden te verbreden. We willen hen laten kennismaken met een wereld buiten hun directe omgeving en hen stimuleren om hun eigen identiteit te ontdekken en te ontwikkelen.

Het is opvallend dat veel meiden voornamelijk in hun “wijk” wonen, spelen en naar school gaan, waardoor ze zelden in aanraking komen met de ‘bredere’ maatschappij. Daarom zet het meidencentrum zich in om deze ‘bredere’ maatschappij naar de meiden toe te brengen. We nodigen inspirerende gasten uit om met de meiden in gesprek te gaan en organiseren laagdrempelige excursies buiten de wijk, zodat ze nieuwe ervaringen kunnen opdoen en de veelzijdigheid van de samenleving kunnen ontdekken.

Onze werkwijze in de meidengroep is gericht op persoonlijke groei en empowerment. We bieden een veilige omgeving waarin meiden zichzelf kunnen zijn en zich vrij voelen om te praten over hun gevoelens en ervaringen. Met ondersteuning van ervaren begeleiders worden thema’s als zelfvertrouwen, weerbaarheid en identiteit besproken. We moedigen de meiden aan om hun eigen stem te laten horen en hun talenten te ontwikkelen.

Binnen de meidengroep is er ruimte voor creatieve expressie, sportieve activiteiten, en het delen van ervaringen en verhalen. We streven ernaar om een gemeenschap van meiden te creëren waarin ze elkaar kunnen ondersteunen, inspireren en van elkaar kunnen leren. Samen werken we aan persoonlijke groei en het versterken van sociale vaardigheden.

Contactpersonen

Fatima Amghar
E. f.amghar@al-amal.nl
T. 06 42602988

image00084-1

Vacature

Op dit moment hebben we geen specifieke functies beschikbaar voor dit project, maar we staan altijd open voor talent. Als jij de kwaliteiten hebt om ons te versterken, nodigen we je uit om je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligers  coördinator Moira Schochercarlier te sturen via m.schochercarlier@al-amal.nl. Hoewel er op dit moment geen ruimte is, houden we jouw gegevens graag in ons bestand voor toekomstige mogelijkheden. We waarderen jouw interesse in Stichting Al Amal en zullen contact met je opnemen wanneer er passende posities beschikbaar komen.